ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΑΡΙΣΑ - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΕΙΚΟΝΕΣ- - Φωτογραφίες

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΑΡΙΣΑ - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΕΙΚΟΝΕΣ- ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Διεύθυνση - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ Διεύθυνση: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 66 Τ.Κ. - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ Τ.Κ.: 41221
Περιοχή - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ Περιοχή: Λάρισα Κατηγορία - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ Κατηγορία: ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ
Τηλέφωνο - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ Τηλέφωνο: 2410254135 Fax - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ Fax: -
Κινητό - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ Κινητό: 6936862275 E-mail - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ E-mail:
Υπεύθυνος - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ Υπεύθυνος: ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τηλέφωνο υπεύθυνου - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ Τηλέφωνο υπεύθυνου: -
Ιστοσελίδα - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ Ιστοσελίδα:
«O ναός είναι ο οίκος του Θεού, για να ιστορήσεις την ζωή Του επί της γης, αλλά και για να αξιωθείς τη χάρη Του, πρέπει να συντριφτείς μπροστά στη δόξα Του και να νιώσεις έσχατος των ανθρώπων. Αγιογραφώντας υμνολογείς την δύναμη του και αιτείσαι το έλεος Του. Ό,τι και αν κάνεις το κάνεις για την δική Του δόξα και η χαρά σου είναι εσωτερική λύτρωση που νιώθεις γιατί αξιώθηκες την ευλογία Του και τον υπηρετείς με αυτόν τον τρόπο» Από το 1975 ο Θεόδωρος Σωτηρίου αγιογραφεί σε ιερού...
Επισκέπτες: 19234

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΑΡΙΣΑ - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΕΙΚΟΝΕΣ- ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΑΡΙΣΑ - ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΕΙΚΟΝΕΣ- ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

«O ναός είναι ο οίκος του Θεού, για να ιστορήσεις την ζωή Του επί της γης, αλλά και για να αξιωθείς τη χάρη Του, πρέπει να συντριφτείς μπροστά στη δόξα Του και να νιώσεις έσχατος των ανθρώπων. Αγιογραφώντας υμνολογείς την δύναμη του και αιτείσαι το έλεος Του. Ό,τι και αν κάνεις το κάνεις για την δική Του δόξα και η χαρά σου είναι εσωτερική λύτρωση που νιώθεις γιατί αξιώθηκες την ευλογία Του και τον υπηρετείς με αυτόν τον τρόπο»
Από το 1975 ο Θεόδωρος Σωτηρίου αγιογραφεί σε ιερούς ναούς και στο εργαστήριο του. Μαζί του, από το 1996, εργάζεται και ο πρώτος του υιός Κωνσταντίνος Σωτηρίου, που από μικρός διακρινόταν για την αγάπη του προς τη ζωγραφική. Η τεχνοτροπία που τους εκφράζει είναι απόλυτα δογματική και κινείται ανάμεσα στις δύο σχολές Μακεδονική και Κρητική.
Ο Θεόδωρος, πλάι στον δάσκαλό του Ευάγγελο Καραβασίλη, έχει εργαστεί στην αγιογράφηση των περισσοτέρων ιερών ναών της Λάρισας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Αχιλλείου, ο Άγιος Χαραλάμπους και οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες. Παράλληλα, μαζί με τον υιό του, έχουν αγιογραφήσει ναούς της ορθόδοξης μητρόπολης Κεντρώας Αφρικής στο Κονγκό και αρκετούς ναούς εντός και εκτός Λαρίσης. Κάποιοι από αυτούς είναι: ο ιερός ναός του Αγίου Κωνσταντίνου στον Αμπελώνα, των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καρίτσα, του Αγίου Κωνσταντίνου στον Πλαταμώνα Πιερίας, των Αγίων Αναργύρων στην Άρτα, του Αγίου Κοσμά στο Νεραιδοχώρι Τρικάλων, του Αγίου Στυλιανού στην Λάρισα, του Αγίου Αθανασίου, του Προφήτη Ηλία και της μικρής Παναγίας στην Σαμαρίνα, του προφήτη Ηλία στην Λαμία και τα καθολικά των ιερών μονών του Αγίου Γεωργίου στην Πελασγία Φθιώτιδας και του Αγίου Γερασίμου στην Μακρυνίτσα Μαγνησίας.
Εκτός από τοιχογραφίες, οι οποίες μπορούν να γίνουν είτε απευθείας στον τοίχο, είτε σε μουσαμά, οι δύο καλλιτέχνες αναλαμβάνουν και την αγιογράφηση φορητών εικόνων. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι χρυσός, ακρυλικά χρώματα και σκόνες.
Το εργαστήριο βρίσκεται στην Λάρισα, Φιλελλήνων 66, τηλέφωνα επικοινωνίας 2410-254135 και 6936862275